V. PLAST�K CERRAH� OKULU DAVET

 


Deðerli Üyeler,

Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneði, ulusal çekirdek eðitim programýný hazýrladýktan sonra, bu programýn ülke çapýnda uygulanmasýný desteklemek ve standardizasyonu saðlamak amacý ile eðitici eðitimi kurslarý açýlmasýndan, eðitim üst kurulu oluþturulmasýna, yeterlik sýnavý içeriði ve formatýnýn deðiþtirilmesinden akreditasyona kadar bir dizi uygulama baþlatmýþtýr. Bunlardan sonuncusu, uzmanlýk eðitimi veren kliniklerimizi çekirdek eðitim programýmýzda yer alan eðitim amaç ve hedeflerine ulaþmalarýný desteklemek için yýlda bir kez düzenlediði ‘Plastik Cerrahi Asistan Okulu’ (PLASTOK) isimli eðitim etkinliðidir.

Ýlki Mayýs 2008’de düzenlenen bu kurslarda bütün eðitim kliniklerimize asistan kontenjaný ayrýlmýþtýr. Amacýmýz, bütün asistanlarýmýzýn eðitimleri süresince bu kursa bir kere gelmelerinin saðlanmasýdýr. Bu þekilde asistanlarýmýza iletiþim becerisi, hasta fotoðrafý çekimi, hekim sorumluluðu, kanýta dayalý týp, makale yazma gibi standart eðitim programlarýnda pek yer almayan bilgi ve becerileri kazanma fýrsatý tanýnmaktadýr. Temel plastik cerrahi konularý seçiminde uygulamasý klinikler arasýnda eþit aðýrlýkta olmayan konular tercih edilmektedir. Kursun seviyesi 4. yýl ve üzeri asistanlara yönelik olarak yapýlandýrýlýmýþtýr.

Eðitim programý 20-22 kiþilik gruplar halinde interaktif / uygulamalý bir yapýda hazýrlanmaktadýr. Didaktik sunumlardan ziyade konu ile ilgili temel bilgilerin hayata geçirme yöntemlerinin, algoritmik yaklaþýmlarýn, hata yapýlabilecek sorunlu alanlarýn ve uygulamada kolaylaþtýrýcý ipuçlarýnýn tartýþýldýðý, deneyim aktarýmýna dayanan bir eðitim programý tercih edilmektedir. Eðitmen seçiminde gönüllülük ve konuya hakimiyet kadar, tarif edilen eðitim yönteminin uygulanabilmesi için ‘eðitici eðitimi’ sertifikasý sahibi olmak da esas alýnmaktadýr. Derslerdeki sunum kalitesi ve katýlýmcý memnuniyeti her yýl ücreti karþýlýðýnda baðýmsýz bir kurum tarafýndan deðerlendirilmekte ve bu sonuçlara göre program geliþtirilmektedir.

Bu yýlki programda eðitim müfredatlarýnda pek yer almayan lazer ve medikal estetik uygulamalarý eklenmiþ olup farklý tiplerde lazer platformlarý ve medikal estetik ekipmanlarý getirilerek uygulamalý bir eðitim verilmesi planlanmýþtýr.

Bu eðitim faaliyeti asistanlarýmýza yönelik olduðu için, kurs maliyetleri minimal olarak (sadece ulaþým ve konaklama bedeli olarak) katýlýmcýlara yansýtýlmakta, eðitim, eðitici ve kalite kontrol masraflarýnýn tamamý Dernek ve sponsorlar tarafýndan karþýlanmaktadýr.

Okulun en az eðitim kadar önemli diðer bir amacý da farklý kliniklerden gelen ve ileride plastik cerrahide bir kuþaðý temsil edecek olan asistanlarýn birbirlerini tanýyabilecekleri bir sosyal ortam oluþturmaktýr.

Derneðimiz www.plastikcerrahiokulu.org  ismini satýn almýþ ve yapýlmýþ/yapýlacak bütün okul etkinliklerini bu adreste sonuç raporlarý ile beraber herkese açýk olacak þekilde dosyalamayý planlamaktadýr. Daha önceki okul etkinlikleri ile ilgili bilgilere sað taraftaki baðlantýlardan ulaþabilirsiniz. Bu eðitim etkinliðine destek vermenizi diliyor, saygýlar sunuyoruz.

Prof. Dr. Sühan Ayhan
Bilimsel Ýþler ve Plastik Cerrahi Okulu Sorumlusu

Plastik Cerrahi Asistan Okulu (PLASTOK) Yönetimi
 

Prof. Dr. Sühan Ayhan

Prof. Dr. Ferit Demirkan Prof. Dr. Reha Yavuzer

Prof. Dr. Eksal Kargý

     
  Dr. Güzin Yeþim Özgenel